GRAINES D’AVENIR

« Dacă Noua Educație ar fi un copac

mișcările noastre ar fi fiecare dintre aceste cărți. »

Brad Théo

Prin intermediul dinamicii Convergențe(s), Noua Educație încearcă atât să se bazeze pe moștenirea trecutului, cât și să colaboreze cu oamenii care o fac să trăiască astăzi. Și mâine.

Cu ocazia centenarului creării Ligii Internaționale a Educației Noi și în semn de omagiu adus lui Fernand Deligny (Graine de crapule, les vagabonds efficaces, lettres à un travailleur social…) a fost concepută mica colecție Graines d’Avenir. Acesta reunește coautori din fiecare dintre cei opt membri fondatori ai rețelei Convergence(s). Printre cele 13 teme ale cărții și-au găsit loc și aforismele pedagogilor membri ai altor asociații internaționale care activează în domeniul animației, al predării, al cercetării, al formării, al asistenței sociale sau al sănătății.

Ca un instrument comun pentru aceste mișcări, această carte și aceste teme completează și traduc în acțiune elementele Manifestului pentru o nouă educație distribuit la Bienala de la Bruxelles.

Aceste semințe ale viitorului ar putea conține suficiente elemente comune pentru a deveni un teren fertil pentru viitoarele și înfloritoarele inițiative comune de convergență(e)…

Găsiți graines d’avenir pe site-ul Yakamedia dând click aici


Francesco Tonucci

Cunoscut și sub pseudonimul « Frato », Francesco Tonucci este un gânditor, psihopedagog și artist italian. Este autorul a numeroase cărți despre rolul copiilor în ecosistemul urban și al unor articole în reviste italiene și străine.

A lucrat ca profesor, iar în 1966 a devenit cercetător la Institutul de Psihologie al Consiliului Național de Cercetare – pe care l-a prezidat ulterior – în cadrul Departamentului de Psihologie Educațională, a cărui activitate include programul de educație ecologică. Cercetările sale se concentrează pe dezvoltarea cognitivă a copiilor și pe metodele educaționale.

În 1991, a creat proiectul « Orașul copiilor » în orașul său natal, Fano, propunând un oraș având ca punct de referință copiii. Proiectul s-a bucurat de un mare succes și s-a răspândit în diferite părți ale lumii, peste 200 de orașe participând în prezent.

A primit șase titluri de doctor honoris causa în Spania, Peru și Argentina, precum și Premiul Internațional Unicef 2019.

%d blogueurs aiment cette page :