A treia ediție a BIENALEI INTERNAȚIONALE A EDUCAȚIEI NOI

La sesiunea de deschidere, Bernard Charlot va susține o prelegere intitulată : Ființa umană este o aventură. Pentru o antropo-pedagogie contemporană

Pe de o parte, ne confruntăm deja cu provocări colosale: ecologice, tehnice, demografice etc. Pe de altă parte, ceea ce le spunem tinerilor este aproape la fel de simplu ca și cum ar fi « studiază pentru a avea un loc de muncă bun mai târziu ». Pe de altă parte, ceea ce le spunem tinerilor este aproape la fel de simplu ca și « învață pentru a avea un loc de muncă bun mai târziu ». În aceste vremuri de tăcere antropologică și de realism oarecum cinic, a sosit timpul să plasăm ființa umană în centrul gândirii și practicii pedagogice. Dar ce este omul? Pe baza ultimei sale cărți, « Educație sau barbarie », Bernard Charlot propune un răspuns, cu consecințele pedagogice care decurg de aici: ființa umană este o aventură.

La final, printre alți invitați, Laurence De Cock și Philippe Meirieu vor trage câteva concluzii și vor identifica perspectivele de convergență(e) pentru o nouă educație.

%d blogueurs aiment cette page :